Tästä tulee ison nukkekodin keittiön seinä, sinistä puolipanelia. Paneli on purettua (siis kierrätystavaraa) Tiimarin pöytätabletista. Muutamalla kuvalla kerron miten sen tein.

1626986.jpg

Tässä näkyy purkamisvaihetta. Panelit vasemmalla ja välissä olleet pyörökepit oikealla.

1627002.jpg

Seinän aloitusvaihe. Tein suorakulmalla aloituskohdan ohuen pahvin reunaan. Pahvi on suklaarasiasta, muropaketin pahvin vahvuus on hyvä. Ensimmäinen paneli on liimattu tarkasti suoraan kulmaan. Puristimina on paperitarvikepaketissa olleet "paperinippu-pidikkeet". (En tiedä niille parempaakaan nimeä.) Ne ovat muuten aivan älyttömän hyviä!! Pakkauksessa oli nastoja, klemmareita ym. paperitarvikesälää ja kaikkein parhaat olivat nuo puristimet. Niitä on kahta eri kokoa ja kuvassa näkyvä on suurempi. Edessä näkyy katkaisuleikkurit, niillä napsahti paneli hyvin kahtia. Sakset olivat hieman liian hentoiset katkasuun.

Siitä sitten jatkoin liimaamista kaistale kerrallaan. Liimaa ei saa olla liikaa, aika ohut kerros riittää. Jos liimaa on liikaa, niin se pursuaa ikävästi väleistä ja rätin kanssa saa olla pyyhkimässä koko ajan. Päissä käytin noita puristimia ja keskeltä laitoin painon alle.

1627051.jpg

Tässä on valmis seinä. Mitoitin pahvin seinän kokoiseksi, ylä- ja alareuna pitää tasoittaa ennen seinälle laittoa. Se riippuu tietysti siitä, että minkälaiset listat tulevat. Panelia jäi vielä toiselle seinälle. Muihin keittiön seiniin ei sitten panelia tulekaan.