Williamille tarvittiin takka salonkiin. Tämä projekti on ollut jo pitkään tekeillä, olen metsästänyt erilaisia osia kirppareilta ja kaupoista. Vihdoinkin osat oli hankittu ja varsinainen rakentaminen pääsi vauhtiin. Rakentamisesta vastasi rakkaani, suunnitelmat olivat molemmilta.

Varsinaisen innoituksen takkaan sain Patricia Kingin kirjasta Doll' House Fireplaces & Stoves. Siinä olevat mallit on kaikki tehty alusta loppuun asti itse erilaisista materiaaleista, suurin osa on kierrätystavaraa.


1706256.jpg


Takka on jo kunnossa ja koriste-esineet aseteltu reunukselle. En nyt tiedä, että kuinka autenttinen takka on viktoriaaniselle ajalle, mutta mielestäni ajan henki siitä ainakin välittyy.


1706259.jpg

Takka on mallattu paikoilleen Williamin salonkiin. Tässä vaiheessa takkaan ei ole vielä lisätty "ajan patinaa" mustalla maalilla. Koko boxi on vielä vaihessa, siinä ei ole kuin seinät pystyssä. Valmiina ostettuja huonekaluja kokeilin malliksi...

Takasta on lisätietoja ja vaihekuvia sivupalkissa otsikolla "Viktoriaaninen takka". Siinä on kerrottu materiaaleista ja työvaiheista tarkemmin.