Dublinissa on käyty ja ostoksiakin tehty. Black Rock-marketilla oli pikkiriikkinen myymälä, mutta eihän sitä isoa tilaa tarvitse olla kun pieniä tavaroita myy. Hinnat oli normaalia
hintatasoa (kuin Suomessa ja tavallisen hintaisissa nettiputiikeissa) , myynnissä oli paljon The Dolls House Emporiumin tavaroita, Reutterin posliinia ja harrastelijoiden tekemiä kenkiä, massailuja ja akvarelleja ym.

Tässä muutamia mukaan tarttuneita, paljon ei tullut kun tuo matkabudjetti asetti omat rajoituksensa. Näissä ei onneksi tarvi miettiä, että ylittyykö matkalaukun kilomäärä vai ei... ;D1949914.jpg


Ison talon keittiöön tein kodinkoneostoksia. Mikro on puuta ja ovi on avattava, muut kodinkoneet massasta tehtyjä.


1949924.jpg


Reutterin leivosvati ja siinä massasta tehdyt baakkelsit. Ja muuten huomatkaa, että mittakolikkona kaikissa kuvissa on 1 sentin kolikko.


1949928.jpg


Posliiniset purnukat kylpyhuoneeseen ja pinkit kumisaappaat...


1949932.jpg


Ja viimeisenä sokerina pohjalla käsin puhallettu jalallinen malja OIKEAA lasia. Aivan käsittämättömän hieno, ohuen ohutta lasia. Tällä oli hintaa sen verran, että muut ostokset jäi hyllylle.

Putiikkia piti vanhempi rouva tyttärensä kanssa ja putiikin pito on heille harrastus. Pitkät tovit juteltiin ja irlantilaiseen tapaan he olivat hyvin ystävällisiä. Vanhemmalla rouvalla on 16 nukkekotia kotonaan ja suurinosa on kauppoja, putiikeja, kahviloita ja pubi. Hän on rakentanut kokonaisen kylän, jonka varrella on erilaisia asuintaloja sekä liikekeskuksia. Asukkaita ja ihmisiä kylässä on hänellä yhteensä 89 henkilöä!!!


Heillä on muutaman hengen nukkekotikerho ja viimeisin kerhon aihe oli "pink". Jokaisella kerholaisella oli samanlainen pieni vitriinikehys ja jokainen heistä teki teeman mukaisen katselulaatikon. Oli ollut vauvan huonetta, kampaamoa, naisten putiikkia ja omistaja tytär oli tehnyt pinkistä pitävän miehen keittiössä kokkaamassa. Miehellä oli ollut pinkki esiliina ja kaikki tarvikkeet keittiössä oli pinkin eri sävyjä.


Harrastajia Dublinin seudulla ei kuulemma ole kovin paljon, ainakaan sellaisia jotka haluaisivat kokoontua ja tavata harrastuksen merkeissä. Oli oikein mukava jutella ja vaihtaa ajatuksia. Ymmärsin, että vanhempi rouva tekee talojaan enemmän valmiista tarvikkeista ja nuorempi taas haluaa rakentaa ja tehdä itse enemmän.

Suosittelen, että kannattaa poiketa putiikissa, jos joskus liikkuu Dublinissa. Laitan vielä lisää kuvia erillisessä postauksessa sivuihin. Kunhan tästä aikaerosta toipuu... :D