Tänään oli juuri sellainen päivä, että räpelsin sitä sun tätä. Oli intoa, oli kerrankin aikaa ja koko päivä oli varattu mineilyyn. Ja eihän siitä sitten tullut alkuun yhtään mitään. Monta prototyyppiä saapikkaista, monta hitsinpimpulaa suusta ja roskia vino pino.

Jäi vähän harmittamaan nuo sydäntyynyt, kun nekään ei oikein olleet mieleiset. Tästä kaikesta sisuuntuneena tein uuden mallin tilkkuiluun ja ajattelin kokeilla. Niin siis tarkennus vielä, nämä kaikki tilkkutyömallithan ovat olleet iät ja ajat, mutta muutin niitä minikokoon. Piirsin tietokoneella "kaavat" ja tulostin ne paperilla ompelumallineiksi. Olipas jotenkin sekavasti selitetty,  mutta tarkkuusompeluun ihan oma tekniikkansa, suomennettuna "paperin läpi ompelu". Samaa tekniikkaa toki käytetään myös pienemmissä 1:1 tilkkuilussa.


1887968.jpg


Mallin nimi on "hanhet lentää", tässä kuvassa näköjään länteen ja itään.


1887982.jpg


Ja tässä kuvassa ne lentää pohjoiseen ja etelään. Peitossa ei ole kuin päällyskerros ja alapuolinen kerros. En laittanut väliin mitään pehmikettä, näin pienestä työstä tulee helposti liian tönkkösuolattusilakka jos laittaa vanun väliin.

Ei se ihan turha päivä loppujen lopuksi sitten ollutkaan.