Muistatteko, kun joskus ikiaikaa sitten oli yksivärisiä emaliastioita eri väreissä? Niitä oli ainakin vaalean kellertäviä ja vaaleansinisiä, muistaakseni. Keltaisen emaliastian reunus oli vihreä. Olikohan vaaleansinisessä tummansininen? Valkoisessa ainakin oli sininen reunus.

No kuitenkin, ne astiat mielessäni lähdin koittamaan, että josko vaikka sellaisen astian saisi tehdyksi.


1239022593_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Oikealla on meikkipurnukoiden myyntitelineenä olleita muoviaihioita, jotka on maalattu kellertävällä maalilla (niinkuin sudin jäljet oikein hyvin näkyykin). Purnukan reunaan jäi materiaalista ikään kuin luonnostaan kääntynyt reuna ja sen sitten maalasin vihreällä ja takana näkyvässä sinisellä. Kuluneet kohdat emalista on maalattu mustalla ja kulumien paikat on valittu ihan pelkästään sen mukaan, että missä oli jo valmiiksi kolhu tai maali erityisen huonosti maalattu.

Oikeasti nuo astiat olivat 1:1-koossa melko pieniä, meillä ainakin oli sellainen pikkukulho. Olisiko ollut noin 15cm korkea ja halkaisija alle 20cm? Mielestäni tuo astia 1:12 on ihan liian suuri (leveys olisi 1:1 elämässä noin 60cm!),  mutta muuten se on mielestäni melko onnistunut. Ja voihan näitä käyttää vaikka ruokakellarissa peruna- ja juuresastioina. Tai halkokorina...


Vasemmalla olevat ovat myös meikkipurnukoiden myyntitelineitä ja niistä oli alunperia tarkoitus tehdä pieniä emalikulhoja. Muovi oli vaan niin ohutta ja ruttuista, että siitä ei tullut mitään. Hoksasin kokeilla kankaalla päällystämistä ja niistä tuli aika modernin näköisiä. Vähän jotenkin Tildamaisia. Päätyvät luultavasti Pink Lady putiikkiin aikanaan.

[edit: En muistanut, että missä blogissa oli tehty samasta materiaalista bread- ja cookies emaliastioita, mutta nyt pienen hakemisen jälkeen löysin sen: Villa Marcellen sivuilla on hyvä ohjeJa kuten ohjeessa sanotaan, kannattaa maalata spray-maalilla...]