Mietittiin seuraavia kerhoaiheita ja yhdeksi vaihtoehdoksi nousi jiirileikkureiden hyödyntäminen. Kerhoaika ei vaan ole ihan hirmu pitkä ja pohdittiin, että mitä niillä voisi tehdä. Yksi vaihtoehto voisi olla porrasjakkara.


Tästä aloitin: leikkurit, jätskitikkuja, viivotin ja liimaa.



Mallin nappasin Kath Delmenyn kirjasta Doll's house details, over 500 craft projects in 1/12 scale. Tässä linkki AdLibriksen sivuille kirjan tietoihin. On muuten yksi suosikkikirjostani, lähestulkoon kaikki ohjeet ovat mieluisia ja niitä ohjeita on toooosi paljon. Jos joku harkitsee kirjan ostamista, niin suosittelen lämpimästi.


Seuraava vaihe tässä:



Liimaa tursuaa ja jakkara vinksottaa sinne sun tänne. Koskahan oikein opin, että Tacky glue ei sovellu puutöihin mitenkään hirmu hyvin? Se on liian joustavaa, mutta kun se kuivuu niin nopeasti, että aina sorrun sen käyttöön...



Seuraavana vuorossa oli hiontaa ja pohjamaalausta:




Tavallisella akryylivärillä sudin ja ihan hetken aikaa teki mieli jättää se tuollaiseksi. Tumma harmaa olikin ihan mukava väri.


Päädyin kuitenkin tähän loppuratkaisuun:




Hennon vaalean vihreä kerros huolimattomasti sudittuna tuli päälle ja lopuksi vielä hioin kulutuksen jälkiä. Ne ei vaan näy mitenkään hyvin, ärsyttävää kuvata keinovalossa.

 

Yritän ehtiä tehdä vielä toisenkin mallin ja päässä muhii ihan omakin malli. Kuka tietää vaikka uuteen taloon tulisikin porrasjakkarakauppa!?! Ei vaan, onnellinen olen tästäkin tekeleestä. Ihana oli pitkästä aikaa tehdä jotain, mielikin virkistyi syksyn synkkyydestä huolimatta.

Ja tässä projektissa toteutin päätöstäni, että teen jokaisesta ostamastani nukkekotikirjasta jonkun ohjeen mukaisen esineen/tavaran, ennen kuin ostan yhtään uutta kirjaa. Voin kertoa, että päätöksen noudattaminen on todella vaikeaa. Kirjat ovat heikkouteni.

 

Sen verran muuten jäi kaivelemaan se découpagelakka-juttu edellisestä postauksesta, että kävin ostamassa mattalakkaa. Sitä en vielä ehtinyt testata, mutta kuvat on jo valmiiksi valittuna...