Kutsuja on tullut ja ilmeisesti vielä tulossa erilaisiin kesäjuhliin, rippijuhlat, häät ja juuri viime viikolla juhlistimme poikani täysi-ikäiseksi tulemista. (Kirjalliset meni kerrasta läpi ja tällä viikolla on inssi, onnea matkaan!!)

Juhlahepeneitä olen kaapin kätköistä kaivellut ja vähän alennusmyynneistäkin katsellut. Nämä pinkit kengät on ostettu jo muutama vuosi sitten Lontoosta alennusmyynnistä. Niiden innoittamana päätin kokeilla nukkekodin naisille juhlakenkiä.

1670689.jpg

Takana pilkottaa pienet ja edessä on esikuva.


1670696.jpg


Laukunkin tekasin, mutta koko ei oikein täsmää juhlalaukuksi. Toisaalta taas, nythän on isot laukut muotia. :D

Laukku ei pysynyt oikein pystyssä niin laitoin sen nuppineulalla läpi alustaan.


1670697.jpg

Kengän sisäpohja ja alapohja ovat tuikkukynttilän metallia. Alapohja on hivenen pienmpi, jotta se ei näy päälle. Kengän remmit ovat satiininauhaa ja niiden päät ovat pohjien välissä. Korko on samaa "tuikkumetallia", kartion muotoinen kappale on käännetty kynän avulla rullalle ja liimattu pohjaan kiinni.

Vaikeinta oli odotella liiman kuivumista, että pääsee seuraavaan työvaiheeseen. Välillä tosin oli usko loppua kun tuntui, että sormet ovat nippu nakkeja. Tässä tekemisessä oli ihmeellistä se, että yhtään kappaletta en heittänyt roskiin! IHME! Yleensä kaikissa kokeiluissa niin käy monta kertaa...

"Koristestrassit" päällä ovat kimallepölyä liimatipan päälle asetettuna.  Kengän kaarevuus oli melko helppo kääntää, koska metalli on niin hyvin taipuvaa. Kaavat tein oikeasta kengästä mittaamalla ja 1:12 pienennettynä.
Olen oikein tyytyväinen kokeiluuni, kaivelen jo seuraavaa kenkäparia kopioitavaksi. Ja niitähän minulle riittää. Kenkien keräilijäksikin minua ovat jotkut nimittäneet. Turkoosit sandaalit näyttivät aika mukavilta... ;)