Se tämän viikon maanantain raekuuro oli yhtä painajaista. Kuudelta aamulla venyttelin kellon soiton jälkeen vielä unisena. Rakkaani oli pirteämpi ja nousi ylös, katsoi ulos ja tuumasi, että ukkonen on aika lähellä. Käänsin kylkeä ja samassa kuului kova jyrähdys ja ropina rummutti ulkoikkunan metalliseen ikkunalautaan. Kysyin puoli huolimattomasti, että  tuleeko siellä rakeita kun noin kovasti ropisee. "ei, se on vesikuuro... eikun rakeita ja aika isoja!"

Singahdin ylös kuin vieteriukko, verkkarit jalkaan ja kolme kerrosta alas, takapihalle suin päin ja veivaamaan aurinkovarjoa ylös. Pompin sinne sun tänne (rusakotkin olisivat olleet kateellisia), viskoin taimilaatikoita tuolien alle, pöydän alle, varjon alle... Kolme kuukautta olen veivannut niitä siemenistä kasvatettuja taimia sisään ja ulos, kastellut , hoivannut ja paaponut.

Kaiken tämän jälkeen saldo: krassit lähes kaikki katkipoikki, hajuherneet osa katkipoikki, samettikukat lähes ennallaan, auringonkukat lehdettömiä ja osa katkipoikki, mukulasta kasvatettu ruusubegonia lehdet riekaleina ja 2/3osaa varsista poikki. Ostopetuniat kukattomia ja pelargonioista kukat varisset. Vielä huonommin kävi kasvattajalle, aivan läpilitimärkänä, käsivarret mustelmilla ja tukka silmillä roikkuen laahustin sisälle jättäen vesivanan alakerrasta ylimpään kerrokseen. Rakkaani ymmärsi olla hiljaa, tuumasi vain, että kävit jo suihkussa. Juu kävin, eikä nukuta enää.

Se raekuuro kesti noin kolme minuuttia. Rakeiden halkaisija oli toista senttiä.

Lohdutukseksi tein minikukkia.

1640149.jpg

Yksi lempikukistani on ritarinkannus, nämä  ovat olleet valmiina jo hetken aikaa. Ne ovat tehty samaan tapaan kuin pelargoniat. Reijittäjänsilppua paperinarusta, vihreät lehdet eivät ole sinnepäinkään, mutta jotain vihreää piti saada. Ne ovat valmiita oksia muovikukasta.

Puksipuuta olen haaveillut jo monta vuotta 1:1 koossa. Ovat vaan niin kalliita, etten ole raskinut yhtä kesää varten laittaa. Ja kun mielestäni niitä pitäisi olla pari... Nämä minikokoiset ovat tehty puuhelmistä, grillitikun palasesta ja pienoisrautatie-ruohosilpusta. Pidin sen silpun hintaa aika isona, mutta vähemmän kuin aito puu ja siitä pussillisesta tulee ainakin 50 pikkupuuta. :D

Kehäkukat ovat lävistäjällä tehtyjä ja siemenhelmet keskustana. Lehtiä en ole vielä kehäkukalle löytänyt, mutta nehän ovat aika pieniä kukan juurella (muistaakseni?). Pitää vain istuttaa tarpeeksi tiheään ja jotain vihreää maahan, eiköhän se siitä suttaannu.

1640151.jpg

 

1640219.jpg1640155.jpg

Ruukkukukka on kirpparilta ostetusta valmiista silkkikukkaoksasta ja vihreät lehdet toisesta. Nukkelassa poikkesin ja pikkiriikkiset savikukkaruukut ovat sieltä.

Puiset pyöreät ruukut ovat jotain "nuppeja" joiden oikeaa käyttötarkoitusta en tiedä. Ajattelin, että niihin sopisivat nuo puksipuut hyvin. Ne pitää käsitellä saviruukun näköiseksi, tai maalata valkoisiksi.

Tiikkinen pitkä kukkalaatikko on liukuoven vedin. Katsotaan sitten myöhemmin, että mitä siihen istutetaan.