Tämä joulutauko ei sitten kauaa kestänytkään! :)
Oikein kun intoutuu, niin kaikkea mahdollista syntyy suunniteltuna ja suunnittelemattomana. Niistä suunnitelluista en voi laittaa kuvia vielä, mutta tästä yllätyksestä oli pakko.


Tiedättehän kun ostaa jotain elektroniikkaa, tai valaisimen, tai kodinkoneen, niin ne on yleensä pakattu mitä erilaisimpiin kääreisiin. Osa niistä kääreistä on muotoiltu juuri sopiviksi laitteen ympärille. Styroksi on tälläisistä yleisin. Nyt kun öljyn hinta on ollut kallista ja öljypohjaisia materiaaleja on karsittu, niin styroksin tilalle on joissain tapauksissa laitettu solumuovin näköistä, vähän joustavaa, mutta napakkaa "muovikäärettä". Se on kerroksellista (liimattu) ja mallattu sopimaan laitteen ympärille kuin hanska. Niitä on erivärisiä, valkean läpikuultavaa, vihreää, sinistä, mustanharmaata ym. Yleensä ne heittää roskiin toista kertaa katsomatta ja manaa mennessään sitä, että ne vievät älypaljon tilaa roskiksessa.


Meillä on lojunut sellaisia kellarin rapulla jo hetken aikaa odottamassa parempaa aikaa. Eilen illalla rakkaani sai todellisen älyn väläyksen (se ei muuten ole harvinaista) ja sen jälkeen heilutteli hetken mattoveistä vilkuillen nojatuoleihimme. Minä hoidin päällystyksen ja lopputulos on tässä:


2016930.jpg


Prototyypissä on vielä hiomista, mutta näin extempore-malliksi on mielestäni oikein kelvollinen. Kangas on minulle oikein mieluista ja tereet sopii hyvin.


2016945.jpg


Tässä vielä vähän toisesta kulmasta kuvattuna. Mallia ei siis ole suunniteltu mitenkään kummemmin eikä myöskään totetusta. Ongelmat ratkaistiin eteen tulevassa järjestyksessä ja nyt on jo paljon viisaampi kun tekee toista. Ärsyttävä aina jauhaa samaa, mutta harjoitus tekee (Blaa-blaa...).


2016952.jpg


Ilman tätä kuvaa ette kenties olisi hoksanneet, että mikä menee uusiksi seuraavassa kappaleessa. Istumakorkeus on hieman liian korkea ja käsinojat ovat hiukan liian leveät. Tuolissa istuva tyttö ei ole aikuinen, mutta jalat killuu ilmassa Williamillakin. Tuolissa on 1:1 oikeasti myös pienet jalat, mutta tähän en niitä laita.

Materiaali oli ihan älyttömän helppoa veistää mattopuukolla ja kaarevia mallejakin on helppo tehdä. Veisteltynä on jo muitakin tuoleja ja pari divaania. Ne ei taida sitten ihan hetikohta valmistua tuon päällisen osalta, mutta jonossa ovat. Olisikohan tästä jutusta joskus kotikerhon aiheeksi? Mukavaa puuhaa, ei ompelua, ei puutöitä vaan mattopuukolla veistelyä ja liimaamista. Mietitään sitä sitten myöhemmin.

Päivän kysymys:
Oletko koskaan googlettanut kuvahaulla kristallikruunu tai divaani? Koita joskus ja hämmästy tuloksesta. (Vinkki: tällä haulla löytyy aikas monta nukkekotiblogia!)

Jokohan nyt se tipe-tip alkaa?