Aika tuntuu olevan kortilla tänä keväänä. 1:1 elämässä tapahtuu tällä hetkellä paljon ja mineilyyn jää vain jämäminuutit. Poikani YO-juhlat on tällä hetkellä päällimäisenä, kahden viikon päästä tähän aikaan on jo melko tohina päällä. Haaveni oli tehdä minihuone valmistuvalle, mutta sekin jäi vain haaveeksi...


Kirpparilla poikkesin kuluneella viikolla pikaisesti ja en ollut uskoa silmiäni!


1242453256_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Neljä kappaletta ristikkoikkunoita nukkekotiin 3 euroa kpl! Nehän piti saada omiin hoiviin. Samalla kertaa löytyi helmipussi eurolla ja tietenkään en voinut sitä jättää sinne. Ihan kuin noita helmiä ei olisi jo kotona tarpeeksi. Yllättynyt Mulla on muutama kasaamaton roomboksin aihio valmiina ja ikkunat on juuri passelit niihin. Aikaisemmin tekemissäni olen käyttänyt kirpparilta löydettyjä valokuvakehyksiä ikkunoina. Ruskea lätkä on ikkunalasi, siis muovipleksiä suojapaperissa ja mukana oli vielä listat myös toiselle puolelle.Rautalankapunonnasta tuli jonkin verran kyselyjä materiaaleista. Ihana tavallista rautalankaa käytin, en sen kummemmin tiedä rautalankojen ominaisuuksista. Tässä on kuva käyttämistäni:


1242453889_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Ohuempi on 0,3 vahvaa ja paksumpi on aika paljon paksumpaa. Kokoa en tiedä. Kuvassa näkyvä munakori on tehty edellisen postauksen jälkeen ja siihen kokeilin putkihelmeä kädensijaksi. Tein myös kakkuvadin, jonka jalaksi laitoin samanlaisen putkihelmen. Siitä kokeilusta ei tullut hyvännäköistä ja se päätyi roskikseen.


Ensi viikolla kerhossa on aiheena kierrätys. Itselle ylimääräiset tarvikkeet ja tavarat vaihtavat omistajaa ja samalla myös jokainen voi "kierrättää" työkaluja. Itse otan mukaan kukkalävistäjän. Tarkoitus olisi, että kerhossa tehdään hortensia ja jokainen voi tehdä kotiin mukaansa "kukka-aihioita" jatkojalostettavaksi.


1242454339_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Marjatan talossa on hortensian teko-ohje. Nämä ovat tehty hänen ohjeellaan. Parhaiten sain kukan onnistumaan ohuesta kartongista. Varsi on Tiimarin paperipäälysteistä rautalankaa ja lehdet leikkasin kynttilämansetin lehdistä. Näitä on syntynyt illan viimeisinä tunteina televisiota katsellessa. Mukavaa terapiaa, kuten mineily on.

Kerhostakin oli kyselyjä. Kerho toimii Nukkelan tiloissa kerran kuukaudessa ja vetäjänä toimivat kerholaiset kukin taitojensa ja osaamisensa mukaan. Kerho ei ole varsinaisesti opetusta vaan taitojen jakamista ja samanhenkisten ihmisten tapaamista. Mielestäni kerho ei ehkä ole oikea paikka ihan nuorille harrastajille. Tarkoituksena on, että myös ohjaaja ehtii itse askartelemaan halutessaan kerhon aikana. Kerhosta voi kysyä Nukkelasta lisää tietoja. Toukuun kerho on viimeinen tapaaminen tänä keväänä ja ilmeisesti tapaamiset jatkuvat taas syksyllä.

Aurinkoista toukokuuta kaikille!