Viime kesänä ostin lähimarkeista pienoiskasvihuoneen ja suunnittelin siihen montaa erilaista sisustaa, kasvihuonetta, kahvilaa tai jouluteemaa. Tästä boxista taitaa tulla vaihtuva näyttelykulissi. Näin joulun alla siihen muotoutui Joulufantasia-maailma.


2145642.jpg


Ajatuksena oli satumaailma, liioiteltu ja puolet totta, puolet unta. Kasvihuoneen koukeroinen ja koristeellinen malli toi kuin itsestään fantasian esille.


2145640.jpg


Läheiseltä kirppikseltä löysin kaksi joulukoristetta edullisesti. Toinen on tämä trapetsilla istuva balleriina. Ilmeisesti se on tarkoitettu kuusenkoristeeksi. Sillä oli selässä koukku ja nauha, mutta jos sitä yritti ripustaa, niin balleriina katsoi kohti lattiaa surullisen näköisenä. Tein trapetsin metallilangasta ja putkenpalasta sekä ripustin sen siten, että balleriinan jalka osuu lattiaan.


2145646.jpg


Toinen hahmo oli tämä omenakeijuneitonen. Kädessään hän pitelee tekemääni tallilyhtyä ja toisessa kädessä on Saaralta tullesta joulukalenterista 18. luukku. Pöytinä on samaiselta kirppikseltä ostetut joulukoristeet. Kuuseen ripustettavia rumpuja (?) en ole ennen nähnyt, mutta tähän ne sopivat vallan mainiosti. Kakku on tehty hammastahnatuubin korkista, päällystetty seinäpakkelilla ja koristeltu paljeteilla. Kynttilät ovat topsipuikon varresta.


2145650.jpg


2145644.jpg


Kuusi on tehty Carita Oksan ohjeen mukaan. Kuusen mattona on kirppikseltä löydetty pikkuliina. Joulukuusen valot toimii paristolla. Taustalla näkyy jo aikaisemmin tekemäni kristallikruunu.


2145643.jpg


Toisella pöydällä on enkelipatsas, toinen tallilyhty ja Aetheldalta joulukalenterista saatuja ruusuja. Ne ovat maljakossa, jonka olen tehnyt helmestä.



2145663.jpg



Joulukalenteri on ostettu Tampereen kirjasto
n Muumilaaksosta. Joululahjasäkit ovat korupusseja, joihin olen vaihtanut ohuemman nauhan pussin suuhun.


2145647.jpg


Valokuvaaminen oli haasteellista ja vaikeaa, mutta hauskaa tätä oli tehdä. Joulufantasia ei ole ihan vielä kokonaan valmis, trapetsin ripustusköysiin olisi mukava laittaa ruusuköynnös tai joku muu koriste. Mistelinoksa puuttuu vielä ja kirpparille jäi vielä yksi hauska klovnihahmo.... Sen hinta oli mielestäni hiukan liian kallis, mutta saa nyt nähdä!


Rauhaisaa joulua ja hyvää Uutta vuotta 2009!