Ei ne tontut ole vieläkään lopettaneet poikkeamisiaan meillä! Sain uuden talon jo nyt jo etukäteen joululahjaksi. Hong Kongissa oli tarjouksessa nukkekoti ja sieltä se meille tulla pölähti...

Talon koko on noin 1:14 kun laskee huonekorkeuden, se on luonnossa 18 cm. Ovet taas ovat korkeudeltaan 13 cm ja ne olisivat mittakaavaa 1:16. Talo on tehty Kiinassa, ja rakennus ei ihan ole mittakaavoiltaan kaikki samassa suhteessa.

Sepä ei minua haittaa ja sitä paitsi, siihen hintaan ei voi saada täydellistä. Talon tuunaus oli tämän sunnuntain teemana. Olen jo joissain muissakin blogeissa nähnyt samoja taloja. On kyllä hauska nähdä, että miten itse kukin taloa tuunaa tai mitä siihen rakentaa.


2108107.jpg


Tässä on varsinaisen talon etukuisti ja parveke. Kasasin taloa sen verran, että piirsin takaseinään viivat tapetointia ja maalausta varten. Samaten lattiaan piirsin väliseinien paikat, että tiedän mihin asti lattiamateriaalia voi laittaa. Nyt kaikki seinät ja lattiat ovat tuollaisia puun värisiä.


2108119.jpg


Tässä on talon vasempaan sivuun tuleva erillinen kauppa. Yläpuolella on iso terassi ja talon puolelta on sinne sisäänkäynti.


2108124.jpg


Anteeksi huonolaatuinen kuva, mutta tässä olisi tarkoitus esittää kauppaa sisäpuolelta. Olen tapetoinut seinät ja lattiaan laitoin puulankut puretusta verhosta. Lattia on petsattu. Listat puuttuu vielä.


2108138.jpg


Tässä näkyy kaupan yläpuolinen terassi. Tummat lankut olen tehnyt toisesta puretusta verhosta. Tähän sivurakennukseen suunnittelin kahviota ja yläpuolella on tietysti kahvilan terassi.

Talossa asustaa pariskunta Eevastiina ja Aulis. Eevastiina pyörittää kahvilaa ja tekee leivonnaiset kotona isossa keittiössään. Aulis puolestaan on kova värkkääjä ja hän pitää pikkupuotiaan alakerran pikkuhuoneessa. Ihan ei ole vielä tuo Auliksen kaupan sisältö varmistunut. :D

Nyt ainakin näyttää siltä, että Eevastiina pyörittää myös pienimuotoista pitopalvelua ja vuokraa isoa salia juhlien järjestäjille. Eevastiina ja Aulis asustavat talon ullakkokerroksessa. Talo on peritty Eevastiinan isotädiltä Ainalta ja se oli tarmokkaan pariskunnan onnenpotku! Huonokuntoisen talon remontointi sujuu lähes kokonaan Aulikselta itse. Vaimo on hyvänä apuna ja hän ei epäröi tarttua maalisutiin tai porakoneeseen jos tarvetta ilmenee.



2108160.jpg


Taas on kuva vähän niin ja näin. Tässä teen talon yläkerran pikkuparvekkeen lattiaa. Laatat ovat kananmunakennoa ja sammal niiden välissä on pienoisrautatieharrastajien sammalainesta.


Talo sijaitsee vireässä pikkukaupungissa ja sen osoite on Vaahterakuja 5. Kyläläiset kutsuvat taloa Vaahterakujan taloksi, koska muut kadun varrella olevat talot ovat pieniä mökkejä ja kadun varrella on myös rakentamatonta peltomaata. Vaahterakuja on pieni kadunpätkä juuri kylän pääkadun takana. Vaahterakujan talossa eletään vuotta 23 jälkeen suuren keikauksen.