Valaisimet ovat meidän perheessä jollain tapaa lempilapsia. Haaveilen isosta lokista (siis Yki Nummen Lokki-valaisin, tunnetaan myös nimellä "ufo"), mutta rahaa ei ainakaan toistaiseksi ole siihen löytynyt. Kaupoissa kierrän aina kaikki valaisinosastot ja hamstraan alennuksessa olevia, vaikken niitä tarvisikaan.

Luonnollisesti siis nukkekodin valaisimet ovat hurjan tärkeitä. Lähes kaikkia askartelumateriaaleja katselen "nukkekodin-valaisin-silmällä". Olen päättänyt ainakin kokeilla paperinarusta punomalla korkeaa putkilo-lattiavalaisinta. Käsintehtyjä papereita katselen yleensä myös, että josko tästä tulisi valaisin...

Nyt keskityin helmistä tehtyihin valaisimiin.

1618895.jpg

Vasemmalla on kattoplafondi tuosta kristallikruunun rungon puolikkaasta. Luultavasti se löytää paikkansa Sannin ja Siirin huoneesta. Siinä kuitenkin tarvitsen apuanne! En ole vielä keksinyt, että miten päättelen metallilangat alareunasta. Olen pyöritellyt mahdollisuuksia.. suuri helmi? (ei oikein pelitä, metallilankoja on liikaa. Mikään helmi ei ole niin suuri reijästään, johon ne kaikki mahtuu), olisiko joku puoliympyrän muotoinen metallihässäkkä? (mistä sellaisen löytäisi?). Toistaiseksi mielestäni paras idea on ollut se, että laittaisin muliinilangasta tehdyn tupsun. Se peittäisi metallilangat... En kuitenkaan ole aivan vakuuttunut asiasta. Onko kenelläkään ideoita?

Keskellä on siis kristallikruunu, joka on tuttua mallia. En vain ole löytänyt tarpeeksi pieniä kristalleja. Laitoin ylöspäin meneviä kristalliketjuja vain joka toiseen reikään. Reikiä oli kuitenkin pariton määrä, joten takana (joka on tarkoituksella käännetty pois teidän silmistänne) on harvempi kohta. Siinä on kaksi tyhjää reikää vierekkäin. :(

Oikealla on kirppislöytö-siivilästä tehty keittiön valaisin, ainakin toistaiseksi se on menossa keittiöön. Se on aika mukavan näköinen kun valo on sisällä. Valopiste-kuviointi kattoon on soman näköinen.

1618918.jpg

Tässä vielä lähikuva kristallikruunusta. Kiinnitykseen tulee ketjut, kuvausta varten jätin vielä metallilangat.. Ei kovin siistin näköinen tuosta alareunasta. Nuo metallilangat näkyy aika ikävästi. Täytyy vielä miettiä kiinnitystä uudelleen.