Tilasin taas uusia nukkekotikirjoja. Olen nyt lukenut ja opiskellut niitä ja yrittänyt perehtyä sisältöön ennen kuin teen niistä postauksen tuonne kirjat osioon. Yksi oli varmaan monelle tuttu kirja "Sewing Doll's Clothes, 27 projects to make in 1:12 scale".

Sen innoittamana kokeilin mekkoa ja väri on tietysti pinkki. :D

1705225.jpg

Tässä mekko roikkuu henkarissa, laitoin hihat nuppineuloilla kylkiin kiinni. Ne sojottavat vaakasuoraan kuin variksen pojan siivet lentoon lähtiessä.

Kankaat on ratkottu pikkutyttöjen mekoista (siis niistä kirppisostoista). Alaosa on valmiiksi pliseerattua tekokuitua ja helmassa oli valmiina huolittelu hopealangalla. Yläosa on toisen mekon kankaasta ja pitsit ja nauhat uusia.

1705252.jpg

Toinen tytöistä on päässyt mannekiiniksi. Tuoli on rekvisiittana, jotta tyttö pysyy pystyssä. Hihojen pitsit eivät olleet mallissa, mutta tyttöni kädet on superlonia (kuten tarkkasilmäiset sen näkevät), joten ihan lyhyt hiha ei oikein sovi. Lisäsin pituutta pitsillä.


1705265.jpg

Tässä on tyttö vielä istumassa ja katsomassa haaveillen kaukaisuuteen. Vyötärölinja on hieman isohko ja mekko näyttää kuin äitiysvaatteelta näin istuma-asennossa. Olen kuitenkin melko tyytyväinen lopputulokseen.

Täytyy kyllä myöntää, että samanlaisen mekon ompelu 1:1 koossa olisi varmaan sujunut nopeammin kuin tämän teko. Saumanvarat on 3mm ja lyhyet saumat ei anna mitään anteeksi. Koulutukseni (armon vuonna jotain) on ompelija/turkisvalmistaja, se ei helpota tilannetta yhtään. Sisu (ja tyhmyyskö?) ei anna periksi, että jossain voisi vähän oikoa...

Kaikki saumat käsittelin fraystaylla rispaantumisen estämiseksi. Suosittelen. Ompelukonetta en moisen vuoksi jaksanut kaivella, saumat on siis käsin pistelty. Nauha ja pitsit on liimattu.